4 feiten over de natuurlijke rijkdom van Bunaken National Park

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Bunaken National Park is een vorm van Indonesische mariene rijkdom en een trotse toeristische bestemming die moet worden beschermd en behouden. Het directoraat-generaal Marien Ruimtelijk Beheer schreef dat Indonesië een oppervlakte heeft van ongeveer 7,81 miljoen vierkante kilometer, waarvan 3,25 miljoen vierkante kilometer de oceaan is.

Bunaken National Park heeft een zeer rijk ecosysteem van koraalriffen. Er zijn ongeveer 390 soorten koraalriffen in dit gebied. De algensoorten die in Bunaken National Park te vinden zijn, zijn Caulerpa, Halimeda en Padina, terwijl de meest voorkomende zeewiersoorten Thalassia hemprichii, Enhallus acoroides en Thalassaodendron ciliatum zijn. Bunaken National Park herbergt ook verschillende soorten vissen, zeezoogdieren, reptielen, vogels, weekdieren en mangroven. In feite leven er ongeveer 90 soorten vissen in de wateren van deze regio.

Op het land is het eiland rijk aan Arecaceae, sago, woka, silar en kokosnoot. Daarnaast zijn er in Bunaken National Park ook diersoorten die op het land leven, zoals herten en koeskoesen. Het mangrovebos in dit park is ook een leefgebied voor krabben, kreeften, weekdieren en zeevogels.

Bunaken National Park heeft verschillende feiten over zijn natuurlijke rijkdom, namelijk:

1. Nationaal Marine Park in Noord-Sulawesi

Bunaken National Park ligt in de provincie Noord-Sulawesi met de naam van het gebied in de vorm van Bunaken Marine National Park en het type gebied als Marine National Park.

Vergis je niet, dit nationale park bestaat niet alleen uit zeewater alleen, maar er zijn ook eilanden die de diversiteit van de mariene rijkdom eromheen aanvullen. In het noorden zijn er Manado Tua Island, Montehage Island, Small en Large Nain Island, evenals delen van het kustgebied Tanjung Pisok. Dan zijn er in het zuidelijke deel delen van de kust van Tanjung Kelapa.

2. Vertegenwoordiger van het tropische aquatische ecosysteem van Indonesië

Bunaken National Park wordt vaak genoemd als een afbeelding van het tropische waterecosysteem van Indonesië, omdat het ongeveer vier ecosystemen tegelijk heeft. Het zijn ecosystemen van mangroven, koraalriffen, zeegrasvelden en terrestrische ecosystemen die ook wel kustgebieden worden genoemd.

Deze combinatie is de bron van de schoonheid van de natuurlijke omstandigheden van Bunaken. Met de lancering van het Ministerie van Milieu en Bosbouw, ligt deze nationale parktrots van Indonesië in het centrum van ‘s werelds koraalrifdriehoek met een oppervlakte van 11.709 hectare koraalriffen met 390 soorten. Het mangrovegebied is 2.434 hectare met 28 soorten. Dan hebben de zeegrasvelden een oppervlakte van zo’n 5.108 hectare en 9 soorten.

3. Bunaken Ecosysteem Conditie

Volgens het directoraat van mariene biodiversiteit en natuurbehoud heeft Bunaken National Park mangrovebossen met kenmerkende planten, zoals Lumitzera sp., Rhizophora sp., Bruguiera sp., en Sonneratia sp. In dit mangrovebos komen ook zeevogels voor zoals ooievaars, meeuwen en zeereigers.

Het ecosysteem van Bunaken wordt ook gedomineerd door franje- en barrièreriffen. Er zijn ook verticale koraalkliffen tot 25-50 meter.

Wonderful Indonesia

4. Word UNESCO-werelderfgoed

Bunaken National Park werd in 2005 door UNESCO geregistreerd als werelderfgoed. Hierdoor wordt gehoopt dat Bunaken Park een centrum voor marien ecotoerisme zal worden, omdat het een biodiversiteitsbasis heeft om een ​​positieve impact te hebben op de toeristische sector in de omgeving.

In 2020 werd Bunaken ook door UNESCO gekroond tot biosfeerreservaat dat dan naar verwachting een referentie zal zijn voor ontwikkelings- en verkooppunten voor de toeristische wereld van Noord-Sulawesi. Bovendien moeten de elementen van rijkdom erin worden beschermd en bewaard voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden.

Dat zijn dus 4 weetjes over de natuurlijke rijkdom van Bunaken National Park. Naast het genieten van zijn schoonheid en rijkdom, moeten we ook een nationaal park in stand houden en behouden dat hier nooit in andere landen te vinden is!

Wilt u weten welke toeristische bestemmingen er in Bunaken zijn? Bezoek de website van Wonderful Indonesia voor de informatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *