5 must-visit toeristische bestemmingen in Bandung

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

 

Bandung is een favoriete weekendbestemming voor inwoners van Jakarta en West-Java. De reden is dat de stad Bandung een verscheidenheid aan spannende en leuke toeristische bestemmingen heeft. Daarnaast is de locatie ook niet al te ver van Jakarta.

 

Het is voldoende om 4 uur met een privévoertuig te rijden en via de tolweg kun je al op vakantie naar Bandung. Welnu, voor degenen onder u die de drukte op de Cikampek-tolweg vervelen, kunt u met de trein of het vliegtuig reizen.

 

Bandung is altijd druk met binnenlandse toeristen in het weekend. Geen wonder als je in het weekend naar Bandung gaat, de weg naar Bandung staat al vol met mensen. Dit komt omdat Bandung veel populaire toeristische attracties heeft. Zoals de volgende 5 toeristische bestemmingen:

1. Trans Studio Bandung

Deze plaats is een van de grootste attracties in Indonesië. De naam is Trans Studio Bandung, een nieuw opgericht pretpark in de stad Bandung. Trans Studio Bandung is gevestigd in Jalan Jenderal Gatot Subroto No. 289, Bandung en werd opgericht in 2011.

 

Trans Studio Bandung is een pretpark dat zich op dezelfde locatie bevindt als Trans Studio Mall, of voorheen bekend als Bandung Super Mall. Je zou kunnen zeggen dat dit pretpark een pretpark is dat zich in een grote kamer of studio bevindt.

 

Trans Studio Bandung is opgenomen als pretpark met het grootste indoorconcept ter wereld. Welnu, voor degenen onder u die het willen proberen, u kunt direct komen wanneer u op vakantie bent in Bandung. Trans Studio Bandung is elke dag open en je hoeft niet te zoeken naar woonruimte. Omdat er in dit gebied tweesterrenhotels zijn die over complete faciliteiten beschikken.

2. Saung Angklung Udjo

Genieten van typische muziek uit het land van Pasundan is leuk, vooral als je uit de eerste hand leert hoe je het traditionele muziekinstrument moet bespelen. In Bandung kun je het proberen bij Saung Angklung Udjo.

 

Ja, Saung Angklung Udjo is een educatieve locatie voor kunst en culturele optredens. U kunt dus kunstuitvoeringen bekijken en leren hoe u ze moet bedienen.

 

Door deze plaats te bezoeken, kunt u meer te weten komen over de kunst en cultuur van het Land van Pasundan. Een van de muziekinstrumenten die je bij Saung Angklung Udjo kunt leren, is de Angklung, een traditioneel muziekinstrument dat typisch is voor de Sundanese bevolking.

 

Angklung is een muziekinstrument gemaakt van bamboe en bespeeld door het te schudden om geluid te produceren. Momenteel is het bestaan ​​van traditionele muziekinstrumenten zoals de angklung zelden populair en begint het te worden opgegeven. Saung Angklung Udjo heeft een culturele toeristische site opgericht met als doel deze Angklung te behouden en herinnerd en geliefd te worden door de Indonesische bevolking. Als je van buiten Java komt en Angklung wilt leren spelen, kun je een vakantie plannen naar Bandung en Saung Angklung Udjo bezoeken.

3. Paskal Food Market

Verward waar te hangen terwijl je culinair Bandung proeft? Wees niet verward! Bandung heeft een miljoen coole ontmoetingsplaatsen die je niet zullen vervelen. Een daarvan is de Paskal Food Market.

 

Paskal Food Market bevindt zich op Paskal Hypersquare, op Jalan Pasir Kaliki No. 25-27, Bandoeng. De locatie van de Paskal-voedselmarkt ligt niet ver van het station van Bandung City, zelfs de hoofdingang is verbonden met het stationsgebied van Bandung.

 

De naam Paskal Food Market zelf komt van Pasir Kaliki, dat door de mensen van Bandung wordt afgekort als Paskal. Deze plek is een beroemde culinaire plek in de bloemenstad Bandung.

 

Er zijn 1001 soorten menu’s beschikbaar op de Paskal Food Market, en als je deze plek ‘s nachts bezoekt, zal de sfeer drastisch veranderen. De sfeer van de Pascal Food Market ‘s nachts is romantischer. Dus ben je met je partner op vakantie in Bandung, kom dan naar de Paskal Food Market.

4. Museum Geologi Bandung

Het Bandung Geologisch Museum is opgericht sinds 1928. Dit museum was gestopt met werken, maar werd in de jaren 2000 opnieuw ingewijd. Bandung Geological Museum staat bekend als een museum dat historische voorwerpen opslaat, zoals fossielen, rotsen en mineralen.

 

Het is jammer als je naar Bandung gaat maar deze plek mist. Veel interessante oude geologische artefacten te zien in dit museum. Bovendien kan een bezoek aan deze plaats ook bijdragen aan uw inzicht in de prehistorie.

 

Je kunt enkele Homo Erectus-fossielen zien waarvan wetenschappers denken dat ze de voorlopers zijn van de moderne mens, een replica van een replica van een Tyrannosaurus Rex Osborn en verschillende andere interessante fossielen.

 

De locatie van het Bandung Geologisch Museum is erg gemakkelijk te vinden, omdat het midden in Bandung ligt, dicht bij Gedung Sate en Bandung Gasibu Field. Door deze plek te bezoeken, is uw vakantie niet zomaar een vakantie zonder betekenis. U kunt op vakantie gaan terwijl u inzicht toevoegt.

5. Kawah Putih Ciwidey

Ciwidey White Crater ligt in het Ciwidey-gebied, ongeveer 50 km ten zuiden van Bandung City. Kawah Putih is een van de toeristische trekpleisters die vaak wordt bezocht door de mensen van Bandung en toeristen van buiten het gebied.

 

De reden is dat de White Crater of Ciwidey een vulkanische krater is met de kleur van de grond zo wit als het zand op het strand. Deze witte kleur wordt geproduceerd uit de zwavel in de bodem. Het unieke in Ciwidey White Crater is het water dat altijd van kleur verandert.

Wonderful Indonesia

Bandung heeft niet alleen de vijf toeristische bestemmingen hierboven. Er zijn nog veel andere opwindende toeristische attracties die u moet verkennen. Is er iets? Vind het antwoord op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *